Drie puntjes

Door Ramon Kool

Ramon Kool
Z
e hield drie vingers omhoog en tikte vervolgens driemaal op haar hand. De man knikte en gebaarde het internationale gebaar van 56 sterretjes. Het meisje knikte. De twee mannen ernaast knikte ook allemaal. Taal was nergens voor nodig.

Gisteren was er een nieuwsbericht over een meisje dat bij een tatooshop vroeg om 3 puntjes naast haar oog. Zij was daar met haar broer en vader. Om een of andere onduidelijk reden hadden ze in haar familie allemaal puntjes bij de ogen getatoeerd, dus waarom niet. Zo moet ze gedacht hebben. Eenmaal binnen, kwamen ze er achter dat de tattooeerder enkel Frans sprak. Op zich geen probleem, maar het meisje en haar familie sprak enkel Nederlands, en een klein beetje Engels. Persoonlijk had ik gezegd, sorry, maar bedankt. De reden is simpel, als ik iemand met een naald permanente inkt in mijn frikking hoofd wil laten boren, dan ga ik wel voor iemand die begrijpt wat ik zeg. Communicatie vind ik belangrijk, zeker in dat soort gevallen. Maar goed, voor haar en haar familie was dit schijnbaar geen probleem, en eerlijk is eerlijk,... hoe moeilijk kan het zijn om drie puntjes uit te beelden. Ze hebben in zo'n toko vast papier en pen. De man wist haar echter over te halen om sterretjes te laten zetten in plaats van puntjes. Ik gok dat hij dit dus deed met eerder genoemde pen en papier, want praten schijnt geen optie te zijn geweest. Waarom dat meisje een familietraditie door het raam flikkerde door zich over te laten halen door een moeilijk verstaanbare Franse tattooboy weet ik niet precies, maar zo schijnt het te zijn gegaan. En ach we weten allemaal hoe impulsief we kunnen zijn met permanente markeringen op ons lichaam,... Haar vader en broer vonden dit ook geen probleem.

En toen moest er daadwerkelijk getattoeerd worden. Dit is doorgaans vrij pijnlijk. Zelf heb ik geen tattoeages, maar ik heb de verhalen gehoord. De plek op het lichaam schijnt van invloed te zijn op de hoeveelheid pijn. Ik kan me alleen maar voorstellen dat je gezicht valt in de hogere regionen van het pijnlijstje. Toen er vervolgens echt getatoeëerd moest worden, besloten de vader en de broer even weg te gaan om dingen te kopen. Tja, we weten allemaal hoe lang het kan duren om drie hele sterretjes naast iemands ogen te tatoeëeren, dan kan wel in de minuten lopen ja! Ik gok dat de familie niet zo heel geduldig was. Het tatoeëeren bleek daarentegen toch verrassend lang te duren. Het meisje schijnt meerdere malen te hebben gevraaagd aan de man om te stoppen, maar je weet hoe dat is, als klant heb je gewoon geen inspraak en schijnbaar worden klanten tegenwoordig tijdens het tatoeeren vastgeketend aan zo'n stoel. Ik wist dat niet. Maar ik gok dat het zo gegaan is, want ze is blijven zitten. Sterker nog,... ze viel in slaap. Terwijl iemand met een elektrische naald in haar gezicht aan het porren was,... viel ze in slaap. In haar verdediging, ze zei dat ze die dag al sinds 5 uur op was. Tjonge. Dat ze het zo lang nog heeft volgehouden. De tattoeerder schijnt dit geen probleem te hebben gevonden en is vrolijk doorgegaan. Na om en nabij de 56 sterretjes is hij gestopt. Ach, we weten hoe dit soort dingen gaan, als je eenmaal lekker bezig bent,... Toen de vader en de broer van het meisje terug kwamen werd het meisje wakker en was niet tevreden met het resultaat. De sterretjes zaten zelfs op haar neus en onder haar mond. Maar zij was niet tevreden. Raar. De tattooeerder was zich van geen kwaad bewust, hij kreeg immers massa's 18 jarige meisje over de vloer die hun hele gezicht onder de sterretjes getattoeerd wilden hebben. Tja, in mijn vriendenkring ken ik er al zeker 9!

En nu wil het meisje de tattoo weg laten halen. Nu al! Ze heeft er niet eens van kunnen genieten, maar goed, ze wil 'm niet meer. Dat kan. Ze wil wel dat de tattoeerde de operatie betaalt. Maar dat wil hij weer niet. Wat hij wel wil doen is haar slechts de kostprijs van de tattoo laten betalen. Dat is 50 euro. Geen geld zeg ik,... is nog geen euro per sterretje,...