Tijdelijk vaarwel

Door Ramon Kool

Ramon Kool
J
a mensen, het is niet anders. Ik ga even weg. Nou ja, niet weg, ik blijf gewoon hier. Maar voorlopig even geen nieuwe columns. Maar wees gerust, ik kom gewoon weer terug. Waarom? Omdat ik een boek ga schrijven! Zelf vond ik het een vrij goede reden. Ik doe dit jaar namelijk mee met National Novel Writing Month, oftwel NaNoWrMo. Een initiatief dat inmiddels international is gegaan. Het is idee is even simpel als beangstigend. Schrijf een boek van minimaal 50.000 woorden in de maand november. En ja, dat is maar één maand. Kortom, rond de 1667 woorden per dag. En ja, dat is pittig. Maar zoals het zo vaak gaat, is het schrijven van een boek, iets wat je "een keer" gaat doen. Die keer komt zelden. Vandaar dit initiatief. Vorig jaar deden er 100.000 mensen mee, waarvan 15% het ook inderdaad gelukt is om dat woordaantal te halen. Ik ben benieuwd.
Ik ga dus ooit gewoon weer verder met columns schrijven. Maar aangezien ik me in november echt kwaad moet maken om dat woordaantal te kunnen halen, wil ik er geen column naast doen; ik wil mijn schrijven volledig concentreren op het boek. Niemand dwingt me, dus waarom zou ik. Hopelijk heb ik eind november de beoogde 50.000 woorden, misschien niet, we zullen het vanzelf merken. Ik ga er gewoon voor! Mocht ik eind november tevreden zijn met wat ik geschreven heb, dan wil ik, zonder deadline, de tekst rustig gaan redigeren en wie weet,... in eigen beheer uitbrengen? We zullen het zien.
In de tussentijd kun je me gewoon volgen via Twitter en mijn blog zal ik ook blijven bijhouden. Daarnaast zal ik jullie ook op de hoogte houden van de Dutch Bloggies, waar ik inmiddels de finale heb bereikt met mijn site ikdenkdatikhetbeterweet.nl. Ik heb nog steeds geen idee wie me heeft genomineerd, dus als iemand het weet,...