Sms LEVEN AAN naar 4400

Door Ramon Kool

Ramon Kool
H
et was druk in de kroeg, "hoe heet je", vroeg de jongen aan het meisje. "Jennifer", zei het meisje, "Oh", zei hij weer, "sorry, maar ik ben op zoek naar een Karin,... om samen een Bennie en een Tiske mee te maken en om dan te trouwen en samen oud te worden,... nou ja, oud,... ik word 72 jaar.

Met sms kun je de wereld rond. Je hoort af en toe verhalen dat mensen zich een maand lang opsluiten om met enkel het interwebs te overleven. Nu vind ik een maand in een kamer uithangen niet echt overleven, meer een saaie vakantie, maar goed, als die mensen dat zo willen noemen, ga ik ze niet in de weg staan. Die mensen bestellen dan eten vanuit die kamer met behulp van het interwebs. Big fokking deal. Meer heb je ook niet echt nodig om te overleven, is het niet? Eten en drinken. Klaar! En om de tijd te doden heb je entertainment en dat is er genoeg op dat interwebs en mocht je het idee hebben dat je alles al een keer gezien hebt, dan zoek je verkeerd. In uiterste gevallen kun je ook gaan onderzoeken of Rule #34 echt altijd opgaat,... Google dat maar eens,... dan ben je voorlopig wel even bezig en dan is het maar goed ook dat je alleen in je kamer zit. Want uitleggen aan bezoekers wat het precies is wat je hebt gevonden is op zo'n moment niet echt een optie meer. Maar in hoeverre is dit overleven? Je kan de eetbrengmensen ook gewoon bellen,... of smsen,... SMS ETEN AAN naar 4400 en ik gok dat alles goed komt. Waarom? Omdat je tegenwoordig van alles kan smsen!

Er zijn nummers waar je naar kan smsen om te horen wat de naam van je partner moet worden, vervolgens kun je een ander nummer smsen om te achterhalen of dat inderdaad de ideale partner is, er is een ideale partner score, en is die wel hoog genoeg? Vervolgens sms je een ander nummer hoe je kinderen moeten heten. Persoonlijk vind ik dat de mooiste. Je smst je eigen naam en de naam van de persoon waar je een kind mee wil en dan krijg je de naam van je kind terug. En ze adverteren zelfs met de tekst: "sms vaker voor meer namen",... dus wat is de logica hierachter? Geen! Dat is het mooie, ze hadden het net zo goed de namendienst kunnen noemen: "sms ons en we sturen een naam". Klaar. Niks partner, niks kind. Gewoon een naam, want meer is het niet. Een naamgenerator, en daar geld voor vragen,... briljant! Maar goed, voor het verhaal heb je nu dus ook de naam van je kind. Dan heb je nog het nummer wat je kan smsen waarna je te horen krijgt hoe oud je wordt. Wat wil je nog meer? Deze diensten zijn zo oud nog niet, dus geef het een paar jaar en sms is de glazen bol van ons hele leven. "Wil je weten hoe je leven er uit gaat zien? Sms dan IJDELE HOOP naar 4400". Daar kan het interwebs nog een puntje aan zuigen! Nu excelleert het interwebs natuurlijk in zaken als zuigen, maar daar gaat het nu even niet om. Bij sms ligt de lat zelfs zo veel lager dan bij het interwebs, dat ze kuilen moeten graven. Een blauwe olifant met een kutdeuntje als ringtone? Check. Een kat die je scherm aflikt als wallpaper? Check. Een supertrilstand? Check. Hoe doen ze dat trouwens? Kan er een smsje naar je gestuurd worden met nieuwe fysieke onderdelen voor je telefoon? Ik wist dat niet. Wel handig! Hoewel telefoons al het toppunt zijn van techniek natuurlijk. Je hebt een sms nummer waarbij je een ringtone krijgt met zo'n hoge frequentie dat alleen jongeren het horen. Wow! Mijn hifi luidsprekers thuis hebben daar al moeite mee, maar de speakers van zo'n telefoon? No problem! Top spul zeg ik je! En als je gewoon wil bellen met zo'n ding? Geen probleem, SMS dan BEL AAN naar 4400 en het komt goed.